Fotograf: Press

Möt den svenska sociala roboten från Furhat – som kan tala och visa känslor

Furhat Robotics vill göra sociala robotar till en del av människors vardag.

Stockholmsbaserade startupen Furhat Robotics presenterade sin sociala robot som gjort framsteg inom människoliknande robotik och konverserande AI, under  Europas största tech-konferens, Web Summit i Lissabon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den sociala roboten har förmågan att kommunicera med människor och behärskar tal och hörsel. I kombination med ansiktsuttryck kan den även visa känslor – något som ska utmärka den från andra robotar. På så sätt ämnar den göra människors interaktion med teknologin så naturlig som möjligt. Användaren kan också skräddarsy roboten utefter egna behov.

Furhat Robotics har även utvecklat en avancerad plattform för multisensoriska och fördjupande språkinteraktioner som möjliggör för utvecklare från alla branscher och länder att bygga avancerade applikationer för sociala robotar. 

"Detta är kulmen av många års hängiven forskning och utveckling, både inom företaget men också genom vårt arbete med samarbetspartners från olika branscher. Vi har sedan starten på KTH tagit Furhat till en verklighet där sociala robotar inte längre är en framtidsvision utan en del av människors vardag", säger Samer Al Moubayed, vd på Furhat Robotics.

Idag arbetar Furhat Robotics med ett sjuttiotal nationella och internationella företag såsom Disney, Merck och Honda.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.