Läkemedelsjätten säljer rättigheter för miljarder

Astra Zeneca säljer rättigheterna tre läkemedel.

Läkemedelsjätten Astra Zeneca säljer rättigheterna till de tre läkemedlen Alvesco, Omnaris och Zetonna till läkemedelsbolaget Covis Pharma.

Covis Pharma kommer att betala 350 miljoner dollar när affären slutförs och därefter har Astrazeneca rätt till villkorade försäljningsrelaterade ersättningar på upp till 21 miljoner dollar, enligt ett pressmeddelande. 

Alvesco är ett läkemedel för behandling av ihållande astma och Omnaris och Zetonna används för nasala symtom kopplat till rinit. Covis Pharma säljer i dag de tre läkemedlen på den amerikanska marknader och får nu även rättigheterna på marknader utanför USA. 

Affären ska inte påverka bolagets finansiella guidning för helåret 2018, heter det i pressmeddelandet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant