Förlust och svagare tillväxt för Stenbecks e-handelsjätte - "Vi är såklart inte nöjda"

Varma sommaren ingen hit för Zalandos försäljning.

Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte 1.200 miljoner euro under årets tredje kvartal, motsvarande en försäljningstillväxt på 11,7 procent.

Snittestimatet av 13 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på en omsättning på 1.221 miljoner euro och en försäljningstillväxt på 13,6 procent.

Zalandos justerade rörelseresultat uppgick till -38,9 miljoner euro.

Analytikernas snittestimat var ett justerat rörelseresultat på -43,4 miljoner euro.

Kinnevik äger 32 procent av aktierna i Zalando.

Zalando upprepar prognoserna för helåret 2018 som bolaget meddelade i en vinstvarning i september.

Det framgår av bolagets kvartalsrapport.

Zalando spår fortfarande att försäljningstillväxten under 2018 kommer hamna i den lägre delen av intervallet 20-25 procent.

Prognosen kvarstår att det justerade rörelseresultatet blir 150-190 miljoner euro för helåret.

Snittestimatet enligt Infront Datas sammanställning av 16 analytikers estimat låg inför rapporten på en försäljningstillväxt på 19,7 procent och ett justerat rörelseresultat på 166 miljoner euro för helåret.

Zalando spår att intäkterna kommer att växa med 20-25 procent i det fjärde kvartalet.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande i anslutning till rapporten för det tredje kvartalet då tillväxten uppgick till 11,7 procent.

"Vi är såklart inte nöjda med vårt finansiella resultat i det tredje kvartalet. /…/ För det fjärde kvartalet är vårt teams fulla fokus att fixa en bra avslutning på året", skriver bolaget vd Rubin Ritter i rapporten.

Zalando upprepar i rapporten den prognos som gavs i samband med vinstvarningen i september: försäljningstillväxten under 2018 kommer hamna i den lägre delen av intervallet 20-25 procent.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant