Crowdfundingsajt tar över investeringsnätverk för kvinnor

FundedByMe tar över Feminvest, ett nätverk med syfte att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden.

Crowdfundingsajten FundedByMe tar över Feminvest som tidigare har drivits av Laika Consulting. Det skriver Fond & Bank. 

Feminvest kommer framöver att drivas av Michaela Berglund, CMO på FundedByMe.

“Min ambition är att nätverket ska bidra till att skapa en större medvetenhet, ge självförtroende och även erbjuda konkreta möjligheter för finansiella investeringar på både traditionella och innovativa sätt, som i sin tur hjälper fler kvinnliga entreprenörer och investerare”, säger Michaela Berglund i en kommentar.

Crowdfundingsajten har tidigare presenterat statistik från 2017 som visar att 46 procent av alla investeringar som gjorts via plattformen kommer från kvinnor och man har en stark ambition att ytterligare öka andelen kvinnliga investerare