ANNONS

Här är företaget som förenklar handeln med kryptovalutor

Efter den senaste tidens rekordlåga volatilitet för kryptovalutor kan CMC Markets sverigechef Joakim Sandblom konstatera att allt fler av deras kunder har fått upp ögonen för handel av kryptovalutor via CFD:er.

"Det lugna marknadsläget har absolut öppnat upp för att flera av våra kunder ska våga investera i CFD:er på kryptovalutor", säger Joakim Sandblom sverigechef på CMC Markets.

Kryptovalutor via CFD:er blir allt vanligare

Många, framförallt daytraders, väljer att handla kryptovalutor via CFD:er. Derivatet följer marknadsvärdet på den underliggande kryptovalutan i realtid. Handel sker direkt i nätmäklarens tradingplattform och innebär att kunden varken behöver digital plånbok eller konto hos en kryptobörs. Via CFD:er kan man investera i både upp- och nedgångar, med eller utan hävstång och utan att behöva äga den reella kryptovalutan. Positionsstorleken är flexibel vilket innebär att det går att  ta en andel av exempelvis en Bitcoin och på så sätt avgör kunden själv hur stort eller litet kapital den vill investera.

"Att som investerare få möjlighet att ta en tiondels position av värdet på en Bitcoin, det vill säga med dagens pris 5800kr via CMC Markets istället för 58 000kr på kryptobörsen, är såklart en fantastisk fördel för våra kunder", menar Joakim Sandblom.

 Joakim Sandblom sverigechef på CMC Markets.

Handla kryptovaluta utan digital plånbok

Den huvudsakliga anledningen till det ökade intresset tror Joakim Sandblom beror just på att fler har insett enkelheten i att spekulera i kryptovalutor via CFD:er.  

"Det har funnits den generell uppfattning om att det är både osäkert och tekniskt invecklat. Genom att erbjuda kryptolutor via CFD:er har vi förenklat handeln och tagit bort de initiala orosmomenten som den reella handeln innebär och då ser vi att fler väljer att handla med oss", säger Joakim Sandblom.

Öppna ett demokonto hos CMC Markets

CMC Markets breddar sitt utbud av kryptovalutor

CMC Markets lanserade kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum i sin plattform under slutet av andra kvartalet i år, nu utökar de sitt utbud med ytterligare tre av världens största kryptovalutor för att möta efterfrågan från sina kunder. De nya kryptovalutorna Bitcoin Cash, Ripple och Litecoin finns nu tillgängliga i CMC Markets handelsplattform.

Om CMC Markets

CMC Markets är en CFD-nätmäklare, noterad på London Stock Exchange. Bolaget finns i 15 länder där det svenska kontoret finns i Stockholm. CMC Markets erbjuder CFD:er på aktier, index, råvaror, valutor, kryptovalutor och räntepapper. All handel sker via bolagets kostnadsfria och prisbelönta handelsplattform som även finns som app för Android och iOS. 

Riskinformation: CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 78 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Artikeln är endast allmän information och utgör ej råd/rekommendationer


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  3. Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu
  4. Deppiga inköpschefer sänker börsen – Swedbank åter i fokus
  5. ”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”
  1. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.