Spotify rapportskräller – men tillväxttrubbel får aktien att tappa nästan 10 %

Ett klart förbättrat rörelseresultat övertygar inte marknaden. Sänkta utsikter får Spotifys aktie att rasa nästan 10 procent på torsdagen.

Musiktjänsten Spotifys rapport för det tredje kvartalet fick ett beskt mottagande på marknaden.

Rörelseresultatet var förvisso rejält bättre än väntat. Minus 6 miljoner euro, mot förväntade minus 52 miljoner. Men utsikterna för intäkterna under årets fjärde kvartal var 2,7 procent lägre än konsensusestimatet. 

Antalet premiumanvändare var 87 miljoner vilket var i linje med förväntningarna. I förra kvartalet var nivån 83 miljoner.

Spotifys aktie var vid 15.25-tiden på torsdagen ned drygt 8 procent på Nasdaq. Kompositindexet var i inledningshandeln annars svagt upp med 0,1 procent.

Till analytiker har vd Daniel Ek sagt att det finns en massa med tillväxt kvar för Spotify, men på Di Digital undrar man var den går att finna.

USA utesluter man eftersom både Apple Music och Amazon växer snabbare än Spotify, som visserligen är större i storlek.

Frågetecknen hopar sig kring var Spotify ska hitta sin tillväxt i framtiden, skriver Di Digital i en analys.

USA utesluter man eftersom både Apple Music och Amazon växer snabbare än Spotify, som visserligen är större i storlek.

Blickar man mot andra håll är situationen inte precis ljus. Indien kan vara ett alternativ men där segas det hela av utdragna förhandlingar. I Kina får man inte ens gå in på marknaden på grund av Tencents miljardinvestering i Spotify. Den kom med motkravet att inte utmanas på egna hemmamarknaden.

Läs även: ”Det går nästan inte att mäta värdet av Spotifys framgång”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST