Ola Rollén, Hexagons vd.

Lättnadsrally i Hexagon – upp 7 % på stark rapport

Hexagon-aktien lyfter rejält under den inledande torsdagshandeln efter en rapport som överträffade förhandsförväntningarna något vilket innebar en lättnad för många investerare då mätteknikaktien föll med runt 16 procent i oktober.

Mätteknikbolaget Hexagons aktie hade vid 10.10-tiden på torsdagen stigit drygt 7 procent.

Morgan Stanley, med överviktrekommendation, pekar på att det tredje kvartalet var starkt trots tämligen tuffa jämförelsetal och att aktien gått svagt den senaste månaden. Tillväxten i det tredje kvartalet beskrivs som imponerande, av investmentbanken.

Max Frydén på Danske Markets, med köpråd, menar att rapporten överlag var positiv med styrka på rätt ställen och att torsdagens kursuppgång bäst kan beskrivas som en blandning av en fin rapport och lättnadsrally.

På minuskontot bokför dock Danske-analytikern kassaflödet i kvartalet som betraktas som svagt då bolaget binder kapital på grund av ett par större projekt med storkunder. Dock lovar Hexagon-vd:n kassaflödesbättring i det fjärde kvartalet, påpekar Max Frydén.

Mattias Holmberg på DNB Markets, med behållråd, kommenterar kursuppgången:

"Gissar att det är viss täckning av korta positioner. Tror även att det har varit oro i marknaden att konsensusestimaten för organisk tillväxt varit för höga för det fjärde kvartalet och 2019 och att den starka organiska tillväxten i det tredje kvartalet minskar den oron något".

Hexagons rapport för tredje kvartalet:

Hexagons ebit-resultat före engångsposter blev 232 miljoner euro i det tredje kvartalet 2018.

Analytikerna hade räknat med ett motsvarande ebit-resultat om 226 miljoner euro, enligt Infront Datas sammanställning inför rapporten med upp till tolv bidragande analytiker.

Nettoomsättningen uppgick till 946 miljoner. I Infront Datas konsensusprognos låg förväntningar om en nettoomsättning på 922 miljoner euro.

"När vi blickar framåt känner vi oss trygga i vår förmåga att fortsätta växa, både organiskt och genom förvärv, mot våra mål 2021”, skriver vd:n Ola Rollén i rapporten.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST