Oscar Properties nybygge 79 & Park på Gärdet i Stockholm Fotograf: Tomas Oneborg / SvD / TT

Lyxbyggaren Oscar Properties stäms av köpare – anklagas för avtalsbrott

Ett par som har köpt en lägenhet i Oscar Properties projekt på Gärdet i Stockholm stämmer lyxbyggaren för avtalsbrott. Oscar Properties aktie faller rejält under onsdagen.

Oscar Properties har stämts av ett par i 45-års åldern för ett undertecknat förhandsavtal om en lägenhet i Gärdet, Stockholm.

Paret vill att avtalet ogiltigförklaras av domstolen eftersom man anser att Oscar Properties gjort sig skyldigt till avtalsbrott, skriver Dagens industri.
Oscar Properties stamaktie föll kraftigt under onsdagen och nådde sitt all-time low. Vid 14-tiden hade fallet mattats och aktien var ned drygt 10 procent till strax över 15 kronor.

Tvisten handlar om att Oscar Properties har fått skjuta fram upplåtelsen och tidpunkten för tillträde till lägenheten på grund av leveransproblem gällande själva stommen. Paret vill nu att förhandsavtalet rivs upp eftersom tidpunkten för upplåtelse är vagt angiven mot bostadsrättslagen. 

Paret kräver också tillbaka förskottet på 150 000 kronor med ränta. Lägenheten såldes för 17,7 miljoner kronor.

I en kommentar till Di uppgav Oscar Properties att man är trygga med att deras avtal är giltiga.

Läs även: Brakförlust för lyxbyggaren efter rabatterna - aktien har nu rasat 80% från toppen

Enligt tidningen är det första gången som Oscar Properties dras in denna typ av rättsprocess. Sedan tidigare är det känt att SMM blivit stämt av 50 bostadsköpare.

Köpare ska sedan tidigare ha vänt sig till Kronofogden för att få tillbaka sina handpenningar i 79 & Park samt i Oscar Properties Östermalmsprojekt Nybrogatan 19.

Förseningar av 79 & Park, med 169 bostäder, ska även ha inneburit att vissa köpare velat dra sig ur sina förhandsavtal.

Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant