ANNONS

Hon satsar på tillväxt med prisbelönt app

När Sofia Nordell och Åsa Ingemarsson började servera skollunch väcktes tanken: Hur kan vi få fler elever att äta i skolan? Mitt Käk blev lösningen.

”Vi vill lyfta upplevelsen i skolrestauranger och effektivisera i köken. Vår app är navet i allting. I den kan eleverna varje måndag välja hela nästkommande veckas skolluncher i lugn och ro vilket gör att de i mycket högre utsträckning faktiskt kommer och äter sen,” berättar Sofia Nordell. Hon är medgrundare till det växande cateringföretaget Mitt Gastronomi och till prisbelönta appen Mitt Käk.

”Idén till appen föddes när vi fick in skollunch-uppdrag som vi hade svårt att få lönsamhet i eftersom barnen inte kom och åt. Vi intervjuade ungdomarna och förstod att de saknade inflytande över sin lunch,” säger Sofia Nordell.

Sofia och Åsa insåg att en app kunde göra ungdomarna nöjdare och samtidigt skapa en större lönsamhet både för Mitt Gastronomi och andra cateringverksamheter.

Om Almi

Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet. Under 2017 hjälpte vi 12 000 kunder med affärsutveckling och beviljade 4 200 lån på totalt 2,6 miljarder kronor. Är du redo för nästa steg i ditt företagande? Vill du satsa på ökad tillväxt och högre lönsamhet?

Ta kontakt med Almi

Almis stöd har varit till stor hjälp
Men att bygga en app med teknik och en massa innehåll visade sig bli en dyr historia.
”Då var Almi till ovärderligt stor hjälp med sina innovationsstöd. Utan dem vet jag inte om vi hade gjort allt detta. Under 2016 fick vi lån för att bygga appen och nu i år har vi blivit beviljade förstudiemedel för att utveckla nya funktioner som kunderna har efterfrågat,” fortsätter Sofia.
Tillväxtpotentialen i Mitt Käk är stor. Det märks inte minst av prisregnet som varit över företaget.

”Vi har fått totalt fem priser de senaste två åren och vann i vintras Almi Pitch i Åre vilket jag blev väldigt glad över!” berättar Åsa Ingemarsson.

Ta kontakt med Almi

Satsar för stark tillväxt
Idag har Sofia och Åsa använt appen i sin egen cateringverksamhet i över ett år.

”Det har resulterat i förbättrad lönsamhet, minskat matsvinn och dessutom en enklare planering. Samma sak kommer våra kunder som är andra restautörer och kommuner uppleva,” säger Åsa Ingemarsson.

Utöver att prenumerera på appen kan kunderna också köpa andra tjänster såsom måltidsplanering, matfoton, recept eller hjälp med logistik.

”Planerna framöver handlar om uppskalning och att växa mer. Just nu fokuserar vi på att få in mer kapital för att kunna gå snabbare framåt i säljarbetet,” avslutar Sofia Nordell.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.