Fotograf: Charles Rex Arbogast/AP

5 heta köptips för börsen – enligt proffsen

Här är Börsveckans senaste rekommendationer.

Börsveckan råder i senaste numret till att köpa Beijer Electronics, Proact, Avensia, Momentum och Bulten men avvaktar med Kopparbergs och Qliro.

Beijer Electronics
Det finns uppsida i prognoserna för Beijer Electronics och orderingången väntas kunna bjuda på positiva överraskningar, spår Börsveckan.

"Produkterna känns rätt i tiden och inriktningen mot automation och datakommunikation är också attraktiv", skriver Börsveckan och alltså rekommenderar köp.

Proact
Det är åter dags att köpa Proact, menar Börsveckan. Det ser nu bättre ut för IT-bolaget som hade en del problem ifjol och värderingen lockar.

Avensia
Köp rekommenderas även för e-handelskonsulten Avensia. Stark tillväxt och förbättrad lönsamhet sågs i den senaste delårsrapporten, en positiv utveckling som Börsveckan spår kommer att fortsätta.

Momentum
Aktien i Momentum fick en orättvis behandling vid rapporten för det andra kvartalet, bolaget har brutet räkenskapsår. Att bolaget är cykliskt gör att det straffas men det är inte mycket som krävs för att aktien ska återhämta sig och tidigare köp kvarstår.

Bulten
Bulten, som underleverantör i fordonsindustrin dras med ned av allmän sektororo, skriver Börsveckan som menar att marknaden tagit i för mycket. Aktien är lågt värderad och ger fin direktavkastning på runt 4 procent om fjolårets utdelning behålls och det tidigare köprådet behålls.

Kopparbergs
För Kopparbergs ges rådet avvakta. Det blir svårt att förbättra marginalerna och värderingen är rimlig, skriver Börsveckan.

Qliro
Även Qliro får en avvakta-rekommendation. Summan av delarna kan ha ett högre värde än nuvarande aktiekurs "omkring 30 procent, eller 20 procent om vi sätter CDONs värde till 0". Dock är en rabatt på sin plats och värderingen av de olika delarna är förknippad med osäkerhet menar Börsveckan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST