Nytt avtal öppnar ny mångmiljardmarknad för IKEA

Avtalet löper över fyra år och ska ha en marknadspotential på drygt sex miljarder kronor.

Ikea gör sitt sortiment tillgängligt åt alla offentliga verksamheter som är anslutna till Sveriges kommuner och landsting (SKL), enligt ett nytt undertecknat ramavtal. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet löper över fyra år och har enligt SKL en marknadspotential på drygt sex miljarder kronor, skriver Ikea.

De kategorier för vilka Ikea vunnit upphandling är ”hemlika miljöer” och ”utemöbler”. Av ett totalt sortiment på drygt 10 000 produkter kommer närmare 8 000 produkter att ingå i avtalet med SKL, uppges Ikea.

”Under många år har privata företag kunnat handla på Ikea för att inreda för en mer hemtrevlig miljö på arbetsplatsen. Men det har funnits en stark efterfrågan att göra Ikea tillgängligt även för arbetsplatser inom den offentliga sektorn.

Därför är det väldigt roligt att vi nu kan erbjuda stora delar av Ikeas sortiment till landets offentliga verksamheter”, säger Miki Tabakovic, säljchef Ikea Business i Sverige.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.