Den skånska elbilen blir internationell – bygger fabrik i Storbritannien

Den svenska elbilsuppstickaren Uniti snart på rull. 

"Ambitionen är inte att göra den bästa bilen i världen, utan den bästa bilen för världen", berättade Unitis grundare Lewis Horne – en av vinnarna som kammade hem Veckans Affärers energiinnovationspris E-Prize, tidigare i oktober.

Den lilla elbilen från Skåne presenterades som prototyp för första gången i december 2017 och tanken är att produktionsmodellen ska stå klar under 2019. 

Nu tar Uniti elbilsprojektet ännu ett steg och blir alltmer internationellt med planer på att öppna sin första fabrik i Silverstone, Storbritannien. 

"Det är ingen hemlighet att några av världens främsta fordonsingenjörer är centrerade runt Silverstone. Detta tillsammans med en regering som delar vår ambition och målsättning gör att vi inte kunde hitta en bättre plats för vår första produktionsfabrik", säger Lewis Horne i ett pressmeddelande.

Landskrona var ett av alternativen som lämplig ort för elbilen, som utvecklas i Lund.

Den första fabriken, som nu blir till i Silverstone beräknas stå klar år 2020.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.