Fotograf: Therese Jansson/TT

Tipset: Fyra heta aktier du borde plocka in i portföljen

Köp aktier i Byggmax, Nilfisk, Note och New Wave. Det rekommenderar Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

New Wave

Analysen av New Wave blev känd under onsdagsförmiddagen genom Affärsvärldens tjänst Analys+.

"New Wave har hamnat lite i skymundan, trots att bolaget återhämtat sig väl efter finanskrisen. Skuldsättningen är lägre liksom värderingsmultiplarna, vilket motiverar ett köp", enligt Analys+.

Byggmax

Byggvaruhuskedjan Byggmax har en kursutveckling som inte imponerar med en nedgång på över 50 procent de senaste tre åren.

"Samtidigt syns tecken på att bolaget lyckas pressa kostnader och har kunnat behålla marginalerna", påpekar dock Affärsvärlden som ger ett köpråd med en ettårig riktkurs på 44:50 kronor, vilket motsvarar en uppsida på knappt 30 procent från onsdagens kurs.

Nilfisk

Danska Nilfisk, som tillverkar städutrustning, sänkte sin prognos för 2018 tidigare i oktober men Affärsvärlden ser potential i aktien som pressats drygt 25 procent sedan årsskiftet.

"En normal lågkonjunktur de närmsta åren bör sannolikt inte stoppa Nilfisk från att översätta sina starka marknadspositioner i uppnådda finansiella mål inom ett par tre år", skriver tidningen som ger rådet köp med en riktkurs på 350 danska kronor på ett års sikt.

Aktien stängde på onsdagen på 267 danska kronor.

Note

Kontraktstillverkaren Note har tappat nästan 25 procent det senaste året och Affärsvärlden ser nu ett köpläge.

"Den snabba tillväxten kombinerat med det ansträngda läget på elektronikkomponentmarknaden har ökat kapitalbindningen kraftigt", skriver tidningen som menar att aktien är köpvärd upp till 28 kronor som är deras ettåriga riktkurs. Aktien stängde på 20:70 kronor på onsdagen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST