Svenska mångmiljardärer hemliga investerare i doftjätten

Syskonen Rausing blir storägare i doftjätten.

Tetra Pak-syskonen Kristen, Finn och Jörn Rausing – som legat i toppen av Veckans Affärers miljardärslista, har under de senaste två åren byggt upp en position på 20 procent i International Flavors & Fragrances, IFF. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Andelen har gjort syskonen till största ägare i IFF, som är världens näst största tillverkare av dofter och smakämnen.

Ägandet i IFF är via Haldor Foundation i Lichtenstein som i sin tur kontrollerar en fond från Singapore, Winder Investment. Denna fond har sedan 2016 byggt upp innehavet i IFF för 2,5 miljarder dollar.

Mysteriet om vem som kontrollerar Winder Investment har fått investerare och analytiker att gissa i minst ett år, enligt nyhetsbyrån.

En talesperson för Rausing-familjen har bekräftat att syskonen är förmånstagare till Haldor och tillade att fondens investeringar är frikopplade från Tetra Laval. Talespersonen ville inte kommentera Haldors investeringar i Winder eller andra konsumentbolag till Reuters.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST