Fotograf: Elise Amendola

Finansprofessorn: Netflix affärsmodell ohållbar

Finansprofessorn menar att affärsmodellen kommer bli skadlig för streamingjätten.

Netflix affärsmodell är ohållbar enligt finansprofessorn Aswath Damodaran, som bedömer att företaget kommer behöva producera innehåll i det nuvarande tempot även när prenumerationstillväxten avtar. Det rapporterar CNBC.

"Det är inte så att de kan minska på produktionen av innehåll när prenumeranterna slår i taket, för de tränar dessa prenumeranter att nästan förvänta sig 20 till 25 nya tv-serier varje år. Det är inte hållbart", säger Damodaran i CNBC-programmet Squawk Alley.

Enligt finansprofessorn är Netflix i en cykel som de inte kan undkomma.

"Företaget lånar pengar, gör fler filmer och mer eget innehåll, får fler prenumeranter, och sedan så går de till marknaden för att försöka trycka upp marknadspriset i syfte att låna mer pengar", anser Damodaran.

Finansprofessorn tror att affärsmodellen kommer vara skadlig för streamingjätten på lång sikt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST