Fotograf: Jan Erik Henriksson/TT

Superföretag från 40-talet kan miljardnoteras

Tågdelstillverkaren Dellner Couplers kan få en värdering uppåt 7 miljarder kronor vid en börsnotering eller försäljning.

Tågdelstillverkaren Dellner Couplers är på väg mot en börsnotering eller försäljning i vilket värderingen kan hamna uppåt 7 miljarder kronor, skriver Dagens industri och hänvisar till källor.

Dellner Couplers vd David Pagels bekräftar för DI att ägarna har börjat tänka på ägarsuccessionen.

”Det de har gjort är att de har engagerat Carnegie som rådgivare för att titta på de möjliga vägarna framåt”, säger han han.

Dellner Coupler grundades 1941 och har verksamhet i 16 länder. Processen är ännu i sin linda men enligt tidningen är intresset stort på grund av bolagets storlek och det faktum att det aldrig ägts av ett riskkapitalbolag.

2016 hamnade omsättningen på 1,4 miljarder kronor och i år landar den på omkring 2 miljarder kronor enligt David Pagels.

Företaget, med rötterna i Dalarna, var i år med i Veckans Affärers och Bisnodes sammanställning över Sveriges 728 Superföretag. För att hamna på listan ska bolaget fyra år i rad klara högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Läs även: Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST