Skärmdump från Star Wars Battlefront 2 Fotograf: TT

Dice drabbat av personalflykt efter strulig lansering

Nästan 40 medarbetare har i år lämnat Dice, som är ett av Sveriges största spelbolag. Nya konkurrerande spelstudios och en misslyckad lansering anges som orsaker.

Electronic Arts spelbolag Dice var vid årsskiftet en av den svenska spelsektorns största arbetsgivare med över 700 anställda i Sverige och ligger bland annat bakom den storsäljande spelserien Battlefield.

Men bland annat på grund av ökad konkurrens från andra spelbolag som har öppnat eller expanderat i Stockholm har nära 40 medarbetare i år lämnat Dice och fler väntas hoppa av skeppet, rapporterar Di Digital och hänvisar källor.

Dice-chefen Oskar Gabrielson och talespersonen Sven Grundberg avböjer båda att kommentera personalomsättningen för tidningen.

En annan orsak som lyfts fram är den arbetskrävande lanseringen av Star Wars Battlefront 2 under 2017. Efter massiv kritik fick Dice ändra spelet i slutskedet av utvecklingen, vilket enligt Di Digitals källor 

Samtidigt är Dice den sjunde mest populära arbetsgivaren bland svenska studenter och akademiker i början av karriären, enligt en färsk undersökning från Academic Work.

Läs mer: Ikea knappar in på Google – här är bolagen där unga vill jobba


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST