Fotograf: Janerik Henriksson / TT

Volvos börstapp: 20 miljarder kronor – "kan bli flerårig mardröm"

Risken i Volvos aktie har ökat dramatiskt, skriver Di.

Volvos besked om att man har hittat fel i sitt avgasefterbehandlingssystem kan få långsiktiga konsekvenser eftersom felet inte är överblickbart. Det skriver Di som tillägger att oklarheten i omfattningen av problemet har ökat risken i Volvo dramatiskt. 

Läs mer: Volvo rasar på börsen efter att "betydande" komponentfel upptäckts

”Volvos aktie handlades i slutet på september för nära 160 kronor, på tisdagsförmiddagen stod den i drygt 134 kronor. Trots den dramatiska nedgången ska man tänka efter noga innan man nu köper aktien. Risken i Volvos aktie har ökat dramatiskt, problemet med avgasefterbehandlingssystem kan hänga som våt filt över Volvo-aktien i många år framöver”, skriver tidningen.

Ett worst case-scenario enligt Di skulle vara att problemen med Volvo utmynnar i att bli en flerårig mardröm liknande det som Getinges aktieägare fått utstå med de amerikanska läkemedelsmyndigheterna.

Under tisdagsförmiddagen minskade AB Volvos börsvärde med 20 miljarder kronor. 

Rättelse: I en tidigare version av artikeln framstod det som att Volvo gjort en förlust på 20 miljarder kronor. Detta har rättats till att det är börsvärdet som minskat med 20 miljarder kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST