ANNONS

Miljövänliga återvinningstjänster - familjeföretag med förtroende bakom en hälsosammare miljö

I 20 år har Lantz Järn & Metall mottagit och återvunnit skrot från privatpersoner och företag. Man har under årens lopp byggt upp ett högt förtroende och blivit en trygg partner att lämna över material till, vilket resulterat i en bättre och hälsosammare miljö.

“Vi är ett familjeföretag som köper och återvinner järn och metaller, vilka sedan säljs och levereras till stålverk och smältverk. Vi betalar för skrotet, därefter sker en sortering samt bearbetning av materialet innan försäljning”, säger Carl-Henrik Bergner, vd på Lantz Järn & Metall.

Sedan starten 1998 har man genom ny teknik och innovativa lösningar konstant utvecklat sin miljömedvetna hållning. Att vara med och skapa ett hållbart samhälle ur en miljömässig synvinkel har varit ett av bolagets mål. Både bolagets ägare och personal har en lång gedigen erfarenhet inom återvinningsområdet.

Lantz Järn & Metall har strävat efter att vara det självklara valet för både privatpersoner och företag som vill återvinna gammalt skrot. För att attrahera en bred kundkrets har man utvecklat ett tilltalande koncept som baseras på en kombination av marknadsledande service och tjänster samt miljömedvetna arbetsmetoder.

Lantz Järn & Metall

Lantz Järn & Metall erbjuder helhetslösningar för avhämtning, transport och återvinning av förbrukade produkter. Leverantörerna ges också möjlighet att påverka upplägget av arbetsprocessen och kan antingen lämna sitt skrot själva eller få det hämtat. Bolaget finns idag på följande orter: Sollentuna, Årsta, Nacka, Norrköping, Borlänge, Vansbro, Osby och Tierp.

Läs mer här! 

“Industrierna vi levererar till behöver inte bryta nya råvaror, vilket gör att de sparar både el och material. Vårt arbete är med och bidrar till minskade utsläpp av fossila bränslen samt bättre hantering av farligt avfall, vilket känns bra”, säger Carl-Henrik Bergner.

Lantz Järn & Metall som riktar sig till både privatpersoner och företag erbjuder sina leverantörer att hämta deras skrot direkt på plats med egna lastbilar. Under åren har bolaget mottagit utmärkelser för sin miljövänliga återvinningsprocess. Bolaget har också medvetet valt att arbeta med såväl miljö som kvalitet vilket gjort att det även är certifierat enligt den senaste ISO standarden 14001:2015 och 9001:2015.

Idag bedriver bolaget sin verksamhet i Sollentuna, Årsta och Nacka i Stockholmsområdet samt har dotterbolag vilka är lokaliserade i Norrköping, Borlänge, Vansbro, Osby och Tierp.

“Anläggningarna har öppet vardagar mellan klockan 7-16 året runt. Vi vill att goda gärningar ska löna sig och därför vill vi betala till de som överlämnar sitt skrot till oss”, berättar Carl-Henrik Bergner.

Bolaget använder sig kontinuerligt av nya och smarta maskiner för att bearbeta materialet. Förutom själva återvinningsprocessen försöker bolaget också att vara så miljömedvetet som möjligt i såväl sin hantering som när det gäller transporterna.

“Vi använder oss av miljövänliga lastbilar. Lastbilsparken är modern och vi försöker hela tiden att maximera lasten så att den är i så komprimerad form som möjligt, allt för att effektivisera in- och uttransporter. Det leder till en win-win-situation för bolaget både ekonomiskt och miljömässigt”, säger Carl-Henrik Bergner.

Lantz Järn & Metall ligger rätt i tiden när miljökraven blir hårdare från myndigheter och samhället. Inom politiken och i media pratas det allt mer om klimatmål och hållbarhet.

“Folk blir allt mer medvetna om miljö och hållbarhet, vilket gör detta till en viktig bransch. Vi ger privatpersoner och företag möjligheten att bli en del av ett oändligt kretslopp och ge kommande generationer en chans att växa upp i en hälsosam miljö”, avslutar Carl-Henrik Bergner.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.