Fotograf: Anders Wiklund / TT/

BMW investerar i Tesla-svenskens batterifabrik

BMW inleder nu ett samarbete med den tidigare Tesla-chefen Peter Carlssons batterifabrik Northvolt.

Svenska Northvolt har tillsammans med BMW och Umicore dragit igång en satsning inom batterier för elbilar.

Det handlar om att man under ett konsortium ska jobba nära med varandra för att skapa en komplett värdekedja i utvecklingen och tillverkningen av battericeller för elbilar. Det framgår av ett pressmeddelande.

LÄS MER: Svenska batterifabriken Northvolt tog just jättekliv mot full finansiering – "Det kommer inte kosta 40 miljarder längre"

Vidare står det att satsningen stöds med BMW:s satsning på en ny battericellsanläggning till sommaren.

”Det primära målet är att framställa battericellerna som hållbara genom att upprätta en sluten livscykelloop. Detta börjar med en återvinningsbar celldesign och fortsätter med en tillverkningsprocess som för det mesta använder förnybar energi”, står det.

 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.