Mathem stoppar bilar efter granskning kring matsnusk

Mathem tar sju kylbilar ur drift och ska kolla ytterligare ett tiotal. Detta efter en granskning av Aftonbladet som publicerades under torsdagen, där anställda vittnar om matsnusk.

Den onlinebaserade matbutiken Mathem tar sju kylbilar ur drift efter att alltför höga temperaturer uppmätts.

De sju kylbilarna utgör en procent av totalt 242 undersökta kylbilar, där ytterligare sex kylbilar haft temperaturer som legat över genomsnittet.

Mathem kommer nu att specialgranska tiotalet bilar och jobba med att få ned temperaturerna i dessa, enligt ett pressmeddelande.

Bolagets information om kylbilarnas tillstånd kommer efter ett Aftonbladet-reportage där anställda inom Mathem beklagat sig över arbetsmiljön. Bland annat pekades kylbilarna ut att vara för varma och i ett senare kundmejl uppgav grundare och vd Thomas Kull att ovanligt hög temperatur hade funnits i en lax under ett stickprov.

Läs mer: Anställda vittnar om matsnusk på Mathems lager

Thomas Kull sade att detta har föranlett en egen initierad granskning samt att man hört av sig till Livsmedelsverket för extra granskning.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.