Fotograf: Hasse Holmberg/TT

Betala redan i provrummet? – H&M testar i Stockholm

H&M:s butiker i Stockholm verkar ha förvandlats till experimentverkstäder. Nu meddelas att kunderna i Västermalmsgallerian ska kunna betala i provrummet – för att slippa köerna i kassan.

H&M:s sviktande lönsamhet har stått i fokus den senaste tiden. Kritiken har bland annat gällt att detaljhandelsjätten är butiktung i en tid då e-handeln växer, liksom att butikernas utformning lämnar en del övrigt att önska.

Läs mer: H&M missar på de flesta punkterna i rapporten

Men den senaste tiden har nyheterna om H&M:s experimentlusta för att öka kundupplevelsen duggat tätt.

I Täby Centrum testas exempelvis självbetjäningskassor.

Läs mer: H&M hakar på het matbutikstrend: "Kunderna är nyfikna"

En annan H&M-butik i Stockholm, i Västermalmsgallerian, låter nu kunderna betala redan i provrummet, skriver Market

"För att förbättra shoppingupplevelsen och minimera tiden man som kund eventuellt behöver stå i kö, har vi placerat en kassa i anslutning till provrummet. Lösningen har visat sig vara mycket uppskattad, bland såväl medarbetare som kunder", säger presskontakten Amanda Larsson till tidningen.

I Fältöversten i Stockholm har H&M en dedikerad testbutik. 

"De lärdomar vi får från testerna kommer sedan delas globalt och implementeras i olika delar av vår verksamhet om de visar sig vara framgångsrika", säger Amanda Larsson.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.