Vinnarna i ett Dreamhack-event i Malmö. Fotograf: Björn Lindgren

Danmarks bästa fotbollsklubbar går med i ny liga – för e-sport

Fotbollslag som FC Köpenhamn och Brøndby IF ska börja göra upp även i spelet EA Sports Fifa 19. Detta efter ett samarbete mellan Danmarks högsta liga och Dreamhack.

Från och med den 5 november ska lagen i Danmarks högsta fotbollsserie mötas även i den virtuella världen.

Detta efter att Superliga och MTG-ägda Dreamhack har gått samman för att skapa en e-sportliga, skriver de senare i ett pressmeddelande.

Spelet som lagen ska göra upp i är EA Sports Fifa 19 och matcherna kommer att sändas live med kommentatorer på Canal 9 och via Dplay.

"Flera av de största klubbarna i Danmark är engagerade i e-sport sedan en tid tillbaka, medan det för andra är något nytt. Därför är vi glada att ha Dreamhack, som har många års erfarenhet från internationella e-sportturneringar, med på tåget. Vi ser framemot att visa e-sport med en kvalitet som matchar traditionella tv-sändningar", säger Claus Thomsen, ordförande för den högsta danska fotbollsserien Superliga, i pressmeddelandet.

Säsongen pågår i sju veckor och lagen tävlar om en prispott på 50 000 dollar.

Läs även: MTG köper Dreamhack


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.