Anställda vittnar om matsnusk på Mathems lager

Mögel och anställda som tvingas kissa i flak. Nu riktas kritik mot Mathem som anklagas för matsnusk.

I Aftonbladets och Viafrees program 200 sekunder presenteras en bild av matföretaget Mathem, som säljer livsmedel via nätet, där anställda tvingas kissa i flaken, medan andra byter mensskydd i närheten av matkassarna. Det ska även förekomma mögel, vilket däremot tillbakavisas av Mathems grundare och vd Tomas Kull.

Till 200 sekunder uppgav han att mögel inte förekommer men att man har haft en incident där en anställd kissat i en blå låda. Det beskriver han vara en olycklig händelse, rapporterar Breakit.

Senare i ett mejl till bolagets kunder ger Tomas Kull en mer detaljerad bild över vad möglet egentligen handlar om. Det ska vara så att ett stickprov från Aftonbladet har visat att en lax hade en temperatur på 16 grader.

Den oväntat höga temperaturen har föranlett Mathem att initiera en egen granskning och man har även hört av sig till Livsmedelsverket för extra granskning.

Thomas Kull betonar i mejlet att kritiken har kommit från lagerarbetarna och inte kunder.

Problematiken med brist på toaletter vilka fått anställda att kissa i flak har hanterats genom ett avtal med OKQ8, enligt Thomas Kull.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.