Fotograf: Ryan Remiorz/The Canadian Press

Då: USA:s största butikskedja Nu: Konkurs

Slutet för Sears närmar sig. 

Amerikanska varuhusbjässen Sears förbereder sig för att lämna in en konkursansökan. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Det klassiska bolaget har också anlitat M-III Partners som rådgivare. Enligt källorna kan en ansökan ske redan den här veckan.

Bakgrunden till pengaproblem är år av förluster kombinerat med skulder. Kedjan startade som en postorderfirma 1886. Nu hopar sig dock problemen i och med att en betalning på en skuld om 134 miljoner dollar skall genomföras på måndag.

Enligt affärstidningen kan dock den största ägaren hedgefondsförvaltaren tillika Sears ordförande Edward Lampert gå in och rädda bolaget likt han gjort historiskt.

Lampert har stora planer på att sälja av fastigheter värda 1,5 miljarder dollar samt tillgångar och på så vis banta skuldbördan om 5,5 miljarder dollar.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.