Ny milstolpe för kursraketen – havsenergibolaget genererar el i kommersiell skala

"Det här är det första steget mot full kraftproduktion."

Miljöteknikbolaget Minesto har uppnått initial elproduktion med sitt första kraftverk i kommersiell skala under driftsättningsprogrammet av bolagets havsenergiprojekt i Wales.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Minestos första system av företagets patenterade havsenergiteknologi Deep Green i kommersiell skala driftsätts i Holyhead Deep utanför norra Wales kust. Minesto har gått in i den andra driftsättningsfasen och uppnått initial elproduktion med kraftverket, heter det.

"Det här är det första steget mot full kraftproduktion. Vi kommer nu fokusera på att öka systemets elproduktionskapacitet i takt med att vi utvecklar vår tidvattenanläggning i Wales samt andra etableringar", kommenterar vd Martin Edlund.

Aktien har rusat 550 procent hittills i år.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST