Fotograf: Francois Mori

Elon Musk hånar amerikanska finansinspektionen på Twitter - och Teslaaktien faller igen

Musk kan inte hålla sig borta från Twitter.

Tesla tappade 4,4 procent under torsdagskvällen efter uppgifter om att domaren i SEC-fallet vill höra en motivering till uppgörelsen mellan parterna. Tesla och myndigheten har fram till 11 oktober på sig att visa att överenskommelsen är "rättvis och rimlig", skrev Bloomberg News.

I sällsynta fall har en domare avvisat en uppgörelse i rättsfall, men farhågan var alltså tillräckligt för att sänka Tesla-aktien.

I efterhandeln tappade aktien dessutom ytterligare 2,3 procent till cirka 275 dollar efter att Elon Musk tagit till Twitter. Där hånade han SEC och kallade myndigheten för "Shortseller Enrichment Commission" i stället för dess korrekta namn Securities and Exchange Commission.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST