Supertalangen som bröt ihop och kom tillbaka

Som 16-åring var Negin Azimi världens yngsta TEDx-arrangör och utmärkelserna haglade över henne. Hör henne berätta i lunchpodden ”Min bästa idé” om hur hennes ambitioner fick henne att gå in i väggen. Och hur hon hittade vägen tillbaka.

Det började som en molande smärta i magen och till slut gjorde det så ont att hon var tvungen att åka in till akuten. Men när hon väl kom dit hittade läkarna inget fysiskt fel på henne. Förutom att det var stress som orsakade smärtan.

Som 13-åring blev Negin Azimi ambassadör för organisationen Fryshuset i Stockholm, som 16-åring blev hon världens yngsta TEDx-arrangör och redan som 17-åring hade hon fyllt i sin ansökan till Handelshögskolan i Stockholm. Men när hon ett år senare fick beskedet att hon antagits till den prestigefyllda utbildningen slog kroppen bakut.

”Ända sedan jag började på gymnasiet var jag helt inställd på att plugga vidare på Handels. Men när jag sedan väl kom in fick jag magkatarr av tanken på att jag under tre års tid skulle plugga något jag egentligen inte brinner för!”

Varför har du som ung drivit dig själv så hårt?

”Jag har upplevt stora orättvisor som yngre och har inte känt mig som en del av det svenska samhället. Min mamma, som kommer från Iran, fick inte något jobb som arkitekt när hon kom till Sverige och jag har velat göra henne stolt genom att visa att jag kan lyckas.”

Idag har Negin Azimi hittat ett helt annat sätt att förhålla sig till livet. Hon bryr sig inte längre vad omgivningen tycker och tänker och litar istället till sin magkänsla.

”Livet är för kort för att bara göra saker som ser bra ut på papperet.”

Men har du fortfarande kvar din starka drivkraft?

”Ja, men nu handlar det istället om att bli så självständig som möjligt och verkligen själv bestämma hur mitt liv ska se ut.”

Lyssna till hela samtalet med Negin Azimi i lunchpodden ”Min bästa idé” för att höra mer om hennes väg tillbaka. Och varför hennes utbrändhet på samma gång är det bästa och det värsta som har hänt henne.

Följ Ulf Skarins dagliga luncher på Instagram med personerna vars idéer bygger det nya näringslivet: 
www.instagram.com/ulfslunch_of_sweden