Fotograf: Janerik Henriksson/TT / Emma-Sofia Olsson /SvD/TT

Spotifys grundare säljer aktier – för 2 miljarder kronor

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon fortsätter att sälja aktier i det egna företaget.

Efter att ha sålt aktier för drygt en miljard kronor under de senaste månaderna har man nu aviserat att man önskar att sälja ett lika stort belopp. Det framgår av nyligen inlämnade handlingar till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Di Digital.

Av de två är det vd Daniel Ek som kommer att stå för merparten av försäljningen på totalt 1,2 miljarder kronor. Han är idag tredje största aktieägare i Spotify. 

Aktieförsäljningarna i Spotify kan ses mot bakgrund av att aktien har gått upp med 19 procent sedan börsdebuten i våras. Inför torsdagens börsstart ligger det totala marknadsvärdet för musiktjänsten på 31,5 miljarder dollar, motsvarande 284 miljarder kronor. 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST