Fotograf: Unsplash

Hetaste uppköpskandidaterna på börsen just nu

Attendo, Billerud Korsnäs, Bonesupport, Loomis och Millicom - det är bara några av alla heta uppköpskandidater på börsen just nu, enligt en färsk analys.

Vi har sett flera uppköp från börsen bara de senaste dagarna, flera affärer i fastighetssektorn.

Investmenbanken ABG Sundal Collier bedömer att det finns gott om potentiella kandidater för uppköp och förvärv kvar på den nordiska marknaden. ABG har identifierat 24 kandidater med hög sannolikt inom framförallt hälsovård, IT och finans. Det framgår av en analys daterad den 3 oktober som Bloomberg News har tagit del av.

De 24 potentiella uppköpsobjekten är Akastor, Aker Solutions, Attendo, Axactor, B2 Holding, Benchmark Holdings, Bergenbio, Billerud Korsnäs, Bonesupport, Global Gaming 555, Humana, Irras, Loomis, Millicom, Monobank, Net Gaming, NKT, Nordic Nanovector, Norwegian, Odfjell Drilling, Otello, Proact, Q-Free och Tobii.

Ett robust affärsklimat och gott om pengar på sidlinjen som väntas på att investeras kombinerat med låga finansieringskostnader kan innebära en ökad aktivitet inom samgåenden och förvärv. ABG noterar att budpremien i Norden historiskt har varit omkring 30 procent.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant