Fotograf: Johan Nilsson/TT

Konkursauktionen blev plötsligt inställd – ska leksaksjätten resa sig på nio?

En inställd auktion talar för att kursade kedjan Toys R Us återuppstår.

Den konkursade leksakskedjan Toys R Us långivare, en grupp av hedgefonder, har valt att ställa in en planerad auktion rörande bolagets varumärke och immateriella rättigheter. Det framgår av inskickade dokument, skriver Wall Street Journal.

Auktionen var efterlängtad och det kom in ett antal bud men långivarna valde att inte sälja till någon av dem eftersom buden inte var i linje med den föreslagna omstruktureringsplanen för Toys R Us.

Långivarnas föreslagna plan för Toys R Us är att fortsätta ha ett operativt företag under existerande varumärken. Detta ska också sitta kvar på sitt globala licensavtal och ha kapacitet att kunna investera i nya butiker under samma varumärke, uppgavs det.

Av de inkomna buden ska inget ha garanterat detta och därför har långivarna valt att ställa in auktionen.

Toys R Us konkursprocess har kostat 33 000 personer jobbet och lämnat ett hål på elva miljarder dollar inom leksaksindustrin.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.