ANNONS

”Sluta älta chanserna du inte tog” – Petra Holst om hur du tar rätt karriärsbeslut

Sluta älta och grubbla över chanser du inte tog, eller chanser du tog men där resultatet gick åt skogen. Möt Petra Holst på Besikta som tipsar om hur du hanterar rädslan för att fatta större beslut om din egen karriär.

Veckans krämpa handlar om karriärvägval och värdet av att ibland våga chansa. Gäst i nya avsnittet av PåJobbet-podden är Petra Holst, som berättar om hur hon gick från ett jobb som HR-administratör till att bli HR-chef på Volatiägda Besikta på knappt två år.

Men avsnittet inleds med ett grubbel, signerat Kristina:

“Ibland funderar jag på vad jag inte hoppade på när jag var ung. Det erbjuds en massa chanser på vägen och ibland kan det vara svårt att avgöra vad man ska hoppa på, och vad man ska avstå. I 20-årsåldern var jag inne på ekonomistudier, men sen kom äktenskap och barn så studierna fick komma in långt senare i mitt liv”, berättar Kristina.

“Finns det någonsin rätt timing för karriärmöjligheter, och hur ska man tänka för att våga tacka ja och ibland tacka nej?” undrar Johan.

Petra Holst berättar:

“Jag fann tjänsten som vikarierande HR-administratör på Besikta. Under intervjun kändes det som något mer än bara HR-administratör så jag beslutade mig för att tacka ja. Kort därpå så köpte Besikta en annan aktör och då kom direkt min första utmaning, att på kort tid ordna upp den nya organisationen för hundra anställda. Idag skulle jag vilja påstå att det var min bästa utbildning hittills.”

I veckans avsnitt av PåJobbet får du fler tips om hur du kan tänka kring karriärbeslut och hur du övervinner rädslan för att säga ja till ett spännande jobberbjudande.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant