Här är de dyraste adresserna i Sverige just nu

Adresserna som kostar mest finns i Stockholm.

Svensk Fastighetsförmedling har gjort en sammanställning kring bostadsförsäljningar i Sverige från oktober 2015 fram till nu.

Av alla villaförsäljningar var den dyraste på Brötvägen i Bromma där snittpriset låg på 16,3 miljoner kronor. Norrstigen på Lidingö landade på 15,8 miljoner kronor och Norevägen i Danderyd hamnade på en tredjeplats med 15,2 miljoner kronor. Det skriver Dagens Industri.

Snittpriset på bostadsrättsförsäljningar visar att 9 av 10 av de dyraste gatorna i Sverige ligger i stadsdelen Östermalm i Stockholm där snittpriset är drygt 110 000 kronor per kvadratmeter. På Östermalms dyraste gata, Floragatan, är snittpriset så högt som över 119 000 kronor per kvadratmeter.

”Även när bostadspriserna går ner håller de sig ganska stadigt på de här adresserna. Den här typen av adresser finns det alltid köpare på”, säger Petra Wester, tillförordnad vd på Svensk fastighetsförmedling till Di.

Bortsett från Stockholm ligger de dyraste adresserna i Göteborg, Uppsala och Vellinge.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.