ANNONS

Analytikerns tips - så blir en framgångsrik daytrader

Nils Brobacke, chefsanalytiker på CMC Markets, anser att det finns i huvudsak en
viktig faktor som avgör hur och om du lyckas med din trading.

Trading innebär att du köper eller säljer tillgångar som exempelvis kan vara aktier, index, kryptovalutor, råvaror eller räntepapper i syfte att få en positiv avkastning på prisförändringarna. Tidshorisonten kan skifta, en del vill sälja av allt innehav innan dagen är slut så kallade daytraders, andra jobbar mer långsiktigt i flera veckor, så kallade swing-traders.

Här kan du uppleva en handelsplattform som daytraders använder

Många drömmer om ett liv som trader. En del försöker men långtifrån alla lyckas. Kunskap, intresse och att undvika känslostyrda beslut är viktiga framgångsfaktorer. Det absolut viktigaste är att man alltid ser till att följa den handelsplan och strategi som man har satt upp för sig själv, menar Nils Brobacke, analytiker hos nätmäklaren CMC Markets i Sverige:

CMC

Nils Brobacke, chefsanalytiker på CMC Markets

”Efter mer än tio år i branschen har jag haft otaliga möten och samtal med hedgefondsförvaltare, prop-traders och retail-traders. De har lärt mig är att det finns en sak som skiljer en lönsam trader från en icke lönsam – disciplin.”

Prova på daytrading med ett demokonto hos CMC Markets

Alla traders kan ha dåliga perioder och avkastningen kommer aldrig linjärt, marknaden ger och tar. Den stora utmaningen är att kunna hantera de sämre perioderna och inte låta dem kosta dig för mycket.

”Jag har haft äran att träffa Larry Hite (ISAM) för ett par år sedan i London och hans citat `If you don’t bet, you can’t win. If you lose all your chips, you can’t bet´ tycker jag är något att ta med sig, både i tradingen och i livet”, säger Nils Brobacke.

Tradingtrenden stark i Sverige

”Att trading blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren kan delvis ha att göra med den långa uppgången, men framför allt har tillgängligheten till marknaderna förändrats i och med den tekniska utvecklingen. Även kostnaderna har sjunkit och utbudet har ökat. Hos oss på CMC Markets kan man nå över 10 000 produkter i hela världen via en plattform – som dessutom är kostnadsfri”, säger Nils Brobacke.

CMC Markets är en nätmäklare som erbjuder Contract for difference (CFD) på aktier och ETF:er, index, kryptovalutor, råvaror, valutor och räntepapper. En CFD är ett derivat som ger dig rätt till prisförändringen utan att behöva äga den underliggande tillgången.

Riskvarning: CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 78% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Läs mer om CMC Markets här


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant