Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Uppgifter: Handelsbanken skakas av metoo-härva

Ledningen ska ha valt att tysta ned och separera de inblandade, rapporterar Dagens Industri.

Kvinnliga assistenter på Handelsbanken Capital Markets har blivit sexuellt trakasserade av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Det hela har högsta ledningen dock valt att tysta ned genom att separera på de involverade, skriver Dagens industri med hänvisning till källor.

”Det handlar om ett kränkande som går rätt långt utanför de vida ramar som normalt finns i den grabbiga jargongen på ett handlargolv”, säger en av tidningens källor.

Di skriver att man ställt frågor om kränkningarna och till slut fått ett svar från Handelsbanken. Via bankens pressavdelning har man informerat om att en ställföreträdande chef på avdelningen nu fått i uppdrag att fokusera på arbetsmiljö- och kulturfrågor och rapportera detta till toppchefer inom Handelsbanken Capital Markets.

I januari var Handelsbankens vd Anders Bouvin och flera andra bankchefer tillkallade till finansmarknadsminister Per Bolund för att diskutera metoo inom finansbranschen.

Läs även: KRÖNIKA: #ME TOO: "Därför tiger kvinnorna i finansbranschen”


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.