Fotograf: AP

Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av sex svenska, två norska, inga danska och två finska aktier.

1.  Neste Corporation
Neste Corporation ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 71.00 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 71.00 euro utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Atea ASA
Atea ASA visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 127 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 127 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Latour B
Latour B har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 97.87. Ger signal om vidare uppgång till 111 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 103 kronor och motstånd vid cirka 114 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  HMS Networks
HMS Networks visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 145 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Sensys Gatso Group AB
Sensys Gatso Group AB har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Aktien har stöd vid cirka 1.43 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Elisa Communications A
Elisa Communications A ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 37.21 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har stöd vid cirka 35.20 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Panoro Energy
Panoro Energy visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har stöd vid cirka 17.00 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Stora Enso R
Stora Enso R visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Har tagit ut målkursen vid 163 efter brott på en dubbelbotten-formation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 142 kronor och motstånd vid cirka 185 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  AstraZeneca
AstraZeneca visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 650 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI under 30 visar att momentum i aktien är starkt negativt på kort sikt. Investerare har stadigt gått ned i pris för att kunna sälja aktien, något som indikerar ökande pessimism och att kursen skall fortsätta ned. Speciellt i stora aktier kan emellertid lågt RSI vara ett tecken på att aktien är översåld, och att det finns möjlighet för en reaktion upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Oncopeptides AB
Oncopeptides AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har stöd vid cirka 140 kronor och motstånd vid cirka 206 kronor. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.


Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST