Fotograf: Pexels

Det finns 5 typer av ”bullshit-jobb” – har du ett av dem?

Har du en känsla av att ditt jobb bara går ut på att få någon annan att se viktig ut? Då kan du ha ett så kallat bullshit-jobb.

37 procent av Storbritanniens medborgare anser att deras jobb inte bidrar med något meningsfullt och 15 procent är osäkra. Det visade en Yougov-undersökning redan 2015.

I nya boken ”Bullshit jobs” anser den amerikanske socialantropologen och professorn vid London School of Economics, David Graeber, att problemet bara har ökat sedan dess.

LÄS ÄVEN: ”Stressdoktorn” Tomas Danielsson tror att en hel generation är på väg att bränna ut sig

”Bullshit jobs” är Graebers tolfte bok i ordningen och kom ut i maj. Idén föddes av en nära vän som hade svårt att försörja familjen som poet och rockmusiker och istället blev affärsjurist – för att snart inse hur meningslöst jobbet egentligen var. Det berättar Graeber i en intervju med Dagens Nyheter.

Professorns definition av ett bullshit-jobb är ”en anställning som är så fullständigt meningslös, onödig och skadlig att till och med den anställde själv inte kan försvara dess existens”.

David Graeber, som varit aktiv inom Occupy Wallstreet-rörelsen, skrev redan 2013 att trots att ekonomen John Maynard Keynes redan för 100 år sedan förutspådde att ny teknik skulle krympa ned arbetsveckan till 15 timmar infriades inte detta, eftersom Keynes inte insåg att människans behov av att konsumera är större än att slippa gå iväg till ett meningslöst jobb. 

Och även om Kenyes fick rätt i det att många jobb inom produktionen idag är automatiserade har antalet service- och administrationsjobb skjutit i höjden. 

Problemet förvärras ytterligare genom att mängder av ytterligare meningslösa jobb går ut på att serva alla dessa personer som redan går iväg till meningslösa jobb – såsom exempelvis tekniksupport, hunddagis och matleveranser dygnet runt. 

Fem kategorier bullshit-jobb, enligt David Graeber: 

  1. Flunkies – finns framförallt för att någon annan ska se viktig ut eller känna sig viktig. 
  2. Goons – har ofta ett aggressivt element sig där ett exempel är telefonförsäljare som inte ger sig, men finns egentligen bara till för att andra människor anställer dem. 
  3. Duct tapers – anställda bara för att organisationen lider av tekniska fel eller för att andra i organisationen gör fel. 
  4. Box tickers – finns bara för ett en organisation ska kunna låtsas göra något som den i själva verket inte gör. 
  5. Taskmasters – finns i två kategorier där den ena är till för att ge andra meningslösa arbetsuppgifter, medan den andra kategorin dessutom själv utför ett meningslöst jobb.

LÄS ÄVEN: Fick nej 500 gånger och inte en enda jobbintervju – nu är hans startup en maktfaktor i mäklarbranschen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST