Fotograf: Johnathan Nightingale/Flickr

First North-bolaget tappar mer än fjärdedel av börsvärdet efter besked om nyemission

Mantex behöver fylla på kassan med 30 miljoner kronor.

Det First North-listade materialteknikbolaget Mantex har beslutat att genomföra en nyemission av aktier och teckningsoptioner som avser att tillföra bolaget cirka 30 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner för teckning av aktier kommer Mantex att tillföras ytterligare som lägst cirka 30 miljoner kronor och som högst cirka 44 miljoner, skriver bolaget.

Företrädesemissionen omfattar högst 13.885.010 aktier och därutöver emitteras som mest lika många teckningsoptioner.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 40 procent av teckningsförbindelser från befintliga aktieägare, samt cirka 60 procent av externa emissionsgarantier.

En befintlig aktie ger rätt till en teckningsrätt och en teckningsrätt ger rätt till teckning av en aktie i företrädesemissionen till en teckningskurs om 2:15 kronor.

Dessutom, för varje tecknad och tilldelad aktie i företrädesemissionen, kommer tecknaren erhålla en vederlagsfri teckningsoption.

Motivet till emissionen är att bolaget vill genomföra en kommersialisering av produkten Biofuel Analyzer genom att vidareutveckla industrialiseringen och bygga ut säljsupportorganisationen för att befästa närvaron inom marknadssegmentet biobränsle, skriver Mantex.

Aktien tappar 29 procent när börsen öppnar på torsdagen.

Följ Mantex aktiekurs i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST