Amazon Go-butik i Seattle.

Uppgifter: Amazon planerar tusentals kassafria butiker – där du plockar på dig dina varor och går

Vill rulla ut Go-konceptet på allvar.

E-handelsjätten Amazon har varit långsamma när det gäller utrullningen av företagets koncept Go, vilket är butiker som saknar kassalinje. Det kan dock ändras framöver.

Nyligen öppnade en butik i Chicago, vilket var första gången det skedde en lansering av konceptet utanför hemstaden Seattle. Det är emellertid klart att Go också kommer att lanseras i New York. Amazon öppnade den första Go-butiken i Seattle i december 2016 så tillväxten har inte varit jättehög.

LÄS MER: Nu öppnar Amazons butik utan kassor – där du bara plockar på dig dina varor och går 

För att handla i en Go-butik använder sig kunden av en app. Med hjälp av sin smarta telefon skannar sig kunden in genom en entréspärr, varpå det är fritt fram att plocka på sig av sallader, smörgåsar, drycker och snacks för att sedan gå ut, helt utan att passera en kassa. Sensorer och datorseende läser nämligen av vad kunden tagit och skickar sedan en räkning automatiskt.

Framöver väntas dock Amazon skruva upp tempot. Företaget överväger att öppna upp emot 3 000 Amazon Go-butiker till 2021, enligt källor till Bloomberg News. Amazon siktar på att ta upp kampen med aktörer som 7-Eleven och bensinstationer.

Satsningen på Go skall samtidigt vara dyr när det gäller hårdvara.

MER LÄSNING: Baksidan av Amazons ’gratis’ frakt: Uteblivna löner, extremlånga arbetspass och flaskor med urin


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST