De utmanar globala fordonsjättarna med elbil i miniformat

"Ambitionen är inte att göra den bästa bilen i världen, utan den bästa bilen för världen", säger Unitis grundare Lewis Horne.

”Vår vision är att få världen dit den behöver vara”, säger Unitis vd Lewis Horne. 

Planen är att erbjuda såväl direktförsäljning som bilpool. Bilförsäljningen har redan startat och mobilitet som service ska testas nästa år för att dra i gång 2020. 

E-Prize 2018

Detta är en av finalisterna till årets E-Prize, svenskt näringslivs största energipris som Eon delar ut tillsammans med Veckans Affärer för tionde året.
Vi belönar de smartaste svenska energiinnovationerna i kategorierna förnybar energi, energieffektivisering och hållbara transporter.
Även i år kan du vara med och rösta fram din favorit till ”Folkets E-Prize” bland de 9 finalisterna. 
Vinnarna presenteras på konferensen Go Greentech den 11 oktober.

Se alla finalisterna till E-prize, som delas ut av Eon och Veckans Affärer. Rösta på din favorit! 

”Våra största konkurrensfördelar är vår nordiska design, användarupplevelsen i att köra bilen och energieffektiviteten på grund av att den är så lätt, vilket ger låg miljöpåverkan och energibehov samt låg kostnad”, säger Lewis Horne.

I december 2017 presenterades den första prototypen av Uniti One, under 2019 är planen att produktionsmodellen ska vara klar och efter att alla säkerhetskrav och tester som krävs är godkända kommer produktionen att starta. År 2020 ska försäljningen uppgå till 5 000 bilar. Målet är 5 000 bilar per månad året efter.

Affärsidén bygger på att teama upp med olika strategiska partner som Nvidia, Tele 2 IoT, Eon, Kuka Robotics, Haldex, Borger Warner, Fanuc Robots, Siemens. 

Genom ett partnerskap med Media Markt har Uniti One kunnat upplevas och förbeställas i Gallerian i Stockholm och i Svågertorp i Malmö. Genom Eon får kunderna fem års gratis energi för hemladdning med solenergi. Drygt 3 000 förhandsbeställninger har gjorts.

”I maj hade vi förbeställningar för över 50 miljoner euro. Två månader senare hade vi fått in ytterligare 20 miljoner euro utan marknadsföring”, berättar Lewis Horne.

I februari i år togs första steget för att ta produkten till Asien. Unitis bil utnämndes till en av de tre bästa elbilarna på Auto Expo i Indien, som besöktes av 600 000 människor, och slog utställningsrekord i antalet förbeställningar. 

”Vi ska ha över 1 miljard euro i omsättning om fem år och runt 50 000 bilar på gatorna, men potentialen att sälja är mycket större än så. Om tre till fem år ska vi göra vinst.” 

Den första crowdfundingkampanjen gjordes i oktober 2016. Just nu är de inne i en större finansieringsrunda, serie A, för större institutionella investerare.

Det blir en tvåsitsig och en fyrsitsig modell. För att nå en större marknad har Uniti beslutat att göra en riktig personbil för vilken säkerhetskraven är högre. 

Bolag: Uniti
Gör: Elbil för stadsbruk
Hemvist: Lund
Vd och grundare: Lewis Horne

Se alla finalisterna till E-prize, som delas ut av Eon och Veckans Affärer. Rösta på din favorit! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST