20 000 använder deras app som ger total koll på elen

Med hjälp av Greenelys mobilapp kan över 20 000 hushåll se hur elen används för varje timme och få en dagssamman­ställning samt en summering vid månadens slut. De kan se hur liknande hushåll använder el och få en varning om de använder ovanligt mycket mer eller mindre än de brukar.

Till en början samarbetade Greenely med energibolag för att få ut apparna, men är nu ett eget digitalt energibolag. I januari 2017 släppte de sin egen kostnadsfria energiapp och sedan i maj i år säljer de el till inköpspris.       

Se alla finalisterna till E-prize, som delas ut av Eon och Veckans Affärer. Rösta på din favorit! 

E-Prize 2018

Detta är en av finalisterna till årets E-Prize, svenskt näringslivs största energipris som Eon delar ut tillsammans med Veckans Affärer för tionde året.
Vi belönar de smartaste svenska energiinnovationerna i kategorierna förnybar energi, energieffektivisering och hållbara transporter.
Även i år kan du vara med och rösta fram din favorit till ”Folkets E-Prize” bland de 9 finalisterna. 
Vinnarna presenteras på konferensen Go Greentech den 11 oktober.

”Målet är att ha 30 000 hushåll uppkopplade till årets slut och 1 000 kunder som tecknat vårt elabonnemang. Jag tror det kommer att överträffas”, säger vd Tanmoy Bari som grundade bolaget 2014 tillsammans med två andra studenter på KTH:s ingenjörsutbildning.

De såg den outnyttjade potentialen i de smarta elmätare som installerades i svenska hem 2009. I samarbete med Stanford har de även utvecklat en pilottjänst i Kalifornien.

”Jag tror vi kan skala upp verksam­heten väldigt snabbt. Vi har siktet inställt på fler länder, men först vill vi fortsätta på den enorma potential vi ser i vår plattform för hemmets energi i Sverige där vi har en unik position mot bakgrund av den explosionsartade ökningen av solpaneler och elbilar som väntas”, säger Tanmoy Bari.  
Greenely samarbetar med partner inom energiområdet, däribland solcellsinstallatörer som Solkraft och Naturwatt, och med bolag som Hemfrid, Husman Hagberg och Mäklarhuset.

”Över 50 procent av våra användare rekommenderar tjänsten till någon de känner. Vi har därför haft en bra viral spridning och först nu börjat marknadsföra oss.” 

Bolag: Greenely
Gör: Energianvändningsapp
Hemvist: Stockholm
Vd: Tanmoy Bari

Se alla finalisterna till E-prize, som delas ut av Eon och Veckans Affärer. Rösta på din favorit! 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.