Fotograf: Unsplash

Forskningsbolaget jublar över lyckad studie – börsen också

Mid Cap-bolaget Camurus rusar tvåsiffrigt på nya studieresultat.

Forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus har fått positiva resultat från en fas 3-effektstudie av CAM2038, vecko- och månadsdepåer av buprenorfin, i patienter som behandlats med opioider för kronisk ländryggssmärta.

"Fas 3-resultaten visar att CAM2038 ger en effektiv och långtidsverkande lindring av kronisk ländryggsmärta i patienter som tidigare behandlats med opioider under längre tid" säger vd Fredrik Tiberg.

Studien mötte det primära och det första sekundära effektmåttet och visade statistiskt signifikant bättre effekt på både genomsnittlig och värsta smärta i patienter randomiserade till behandling med CAM2038 jämfört med placebo. Övriga sekundära effektmått stödjer resultaten från huvudanalysen, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Efter att ha slutfört den randomiserade effektdelen av fas 3-studien studeras nu långtidssäkerheten för CAM2038 i en 52-veckors öppen förlängningsstudie där patienterna antingen fortsätter från den randomiserade effektdelen av studien eller påbörjar sin behandling direkt i den öppna förlängningsstudien.

Aktien rusar med 12 procent vid 16-tiden på tisdagen.

Följ Camurus aktie i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST