ANNONS
Kristoffer Axelsson, CEO på Tunstall Nordic

Livskvalitet i fokus för välfärdsteknik

Som äldre, i behov av omvård, är det mänskligt att vilja bo kvar hemma.

”Vi brinner för att människor ska känna sig trygga och kunna ha en fortsatt god livskvalitet! Tack vare Tunstalls teknik är detta möjligt”, säger Kristoffer Axelsson, CEO på Tunstall Nordic.

Tunstall levererar mjukvarusystem och produkter för larmhantering, vård- och omsorgsplanering tillsammans med en av Sveriges största bemannade larmcentraler. Dagligen tar de hand om personer som är i behov av närhet och omvårdnad dygnet runt. Helhetslösningen är unik och bemötandet både personligt och kunnigt.

I nära samverkan med kunder utvecklar Tunstall framtidens välfärdsteknik med fokus på individanpassad service.

”Nära kontakt med vård- och omsorgsgivare, patienter och anhöriga är A och O i utvecklingen framåt”, berättar Kristoffer Axelsson.

Tunstall

Andelen svenskar på 80 år eller äldre ökar stadigt. Under de senaste åren har den årliga tillväxten varit i genomsnitt 1-2 procent per år men från 2020 beräknas den till mellan 4 och 5 procent vilket ytterligare ökar trycket. Riksrevisionen räknar med att det kommer behövas ett tillskott på 20 miljarder kr/år för att hålla välfärden på nuvarande nivåer.

Tunstall Healthcare Group är ett världsledande företag inom välfärdsteknologi för vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget är verksamt i mer än 30 länder över hela världen. Över tre miljoner användare nyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster.


Läs mer på www.tunstall.se

Under året släpps Tunstalls senaste plattform för välfärdsteknologi i Sverige. Den bygger på artificiell intelligens och avancerad maskininlärning, och fungerar med alla typer av datorer, telefoner och surfplattor. Plattformen kan dessutom enkelt integreras med befintliga system inom sjukvården och äldreomsorgen.

”Tekniken ger framför allt ökad självständighet och trygghet för individen, men kan även medföra stora besparingar för samhället”, säger Kristoffer Axelsson.

Men det är bråttom. Andelen äldre i Sverige ökar i snabb takt.

”Intresset är redan stort, men förändringen skulle kunna gå betydligt snabbare”, påpekar Kristoffer Axelsson.

Tunstalls breda internationella erfarenhet av e-hälsa visar mycket goda resultat. Patienten sköter sin hälsa bättre och diagnoser ställs snabbare och blir mer rätt. Tryggheten ökar när man kan bo kvar i hemmet längre och färre behöver läggas in. Tekniken lär sig tolka patientens värden och om något är fel larmar den automatiskt vårdgivaren som snabbt kan sätta sig i kontakt med patienten.

I Tunstall diskuteras välfärdsteknik flitigt och med den nya plattformen öppnar sig ännu fler intressanta möjligheter.

”Vi fortsätter utveckla lösningar för framtidens utmaningar tillsammans med våra kunder. Att kunna spara samhällets resurser är viktigt samtidigt som vi bidrar med ökad livskvalitet i form av större trygghet och mer frihet”, sammanfattar Kristoffer Axelsson, CEO på Tunstall Nordic.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Två styrelseledamöter köper aktier i Swedbank
  2. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  3. Swedbanks genomklappning på börsen får hela sektorn att gunga
  4. Medhelp polisanmäler tidningen som avslöjade 1177-läckan
  5. FI övervägde att dra in tillståndet för Avanza Pension – som istället varnas och bötfälls
  1. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. FI övervägde att dra in tillståndet för Avanza Pension – som istället varnas och bötfälls
  5. FBI-agenten som fällde ”Wolf of Wall Street”: Verkligheten är mycket värre än i filmen

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.