Fotograf: Pressbild Cornershop

Walmart slukar svenskens matapp – för 2 miljarder

Oskar Hjertonssons app för matleveranser köps upp av butiksjätten.

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart förvärvar Cornershop som har närvaro i Mexiko och Chile. Prislappen är på 225 miljoner dollar – motsvarande 2 miljarder kronor. Detta enligt ett pressmeddelande från Walmart.

Cornershop är en marknadsplats online som erbjuder leveranser från dagligvarukedjor och apotek i de båda länderna. Antalet unika användare har fördubblats under det senaste året.

”Genom att kombinera Cornershops innovativa, crowdsourcade leveransplattform med Walmarts unika tillgångar kommer vi kunna accelerera tillväxten för båda företagen”, säger Judith McKenna, vd Walmart International.

Bakom Cornershop står bland annat svenska Oskar Hjertonsson, som också är vd i bolaget som tidigare har fått in finansiering från bland annat Accel och Creandum.

”Det känns som en fantastisk kul utmaning och vi kommer att bygga bolaget vidare inom Walmart-gruppen. Vi kommer att få tillgång till deras affärer och andra resurser och det känns inte alls som det slutar här”, säger Oskar Hjertonsson till Di Digital.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.