Fotograf: Pexels

Tipset: Passa på att köpa tillväxtaktien i kurssvackan

Kurspressen har skapat ett attraktivt ingångsläge i aktien, enligt affärstidningen.

Ventilationsföretaget Systemair har inte rosat aktieägarna med en volatil resa på börsen de senaste åren. Det finns dock flera skäl till muntrare miner efter den senaste delårsrapporten. Kurspressen har skapat ett attraktivt ingångsläge i aktien. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen bedömer att förutsättningarna är goda för en lägre period av marginalexpansion. Det är normalt sett en bra period att äga en aktie. Den underliggande marknadsutvecklingen är fortsatt god och den organiska tillväxten är överraskande hög.

Läs även: Trump sabbar Volvos börsplaner

Affärsvärldens bedömning är att Systemair nu är i början av en turnaround och att aktien är attraktivt värderad. Det kommer dock dröja flera år till marginalmålet på 10 procent nås. Tidningen ger köprekommendation med riktkurs 128 kronor på ett års sikt.

Aktien stiger 3 procent på börsen på onsdagen.

Följ Systemairs aktie i realtid här på VA Finans.

Läs även: Veckans 2 hetaste köptips för börsen


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.