Fotograf: Stocksnap

Storbanken lanserar gröna bolån med rabatt för kunder som bor klimatsmart

Rabatten uppgår till 0,10 procentenheter.

Nordea Bank lanserar gröna bolån, ett rabatterat bolån till alla kunder som bor i en klimatsmart bostad. Rabatten uppgår till 0,10 procentenheter utöver eventuell tidigare rabatt, enligt ett pressmeddelande.

Gröna bolån erbjuds till alla kunder, villaägare, fritidshusägare och bostadsrättsinnehavare, som bor i en bostad som har energiklass A eller B, är Svanenmärkt eller som är guld- eller silvercertifierad enligt Sweden Green Building Council. För tremånaderslån gäller rabatten under ett år i taget och för bundna lån gäller den under lånets bindningstid.

Erbjudandet med gröna bolån är en del av en större omställning där Nordea kommer att erbjuda fler tjänster och produkter med tydlig hållbarhetskoppling framöver, uppger Nordeas chef för hållbara finanser Sasja Beslik.

"Vi har länge erbjudit sparprodukter med tydlig hållbarhetsprofil och även hjälpt till att emittera gröna obligationer. I våras lanserade vi gröna företagslån och nu kommer gröna bolån. Riktningen från oss på Nordea är tydlig och det kommer mer. Hållbarhet är en integrerad del av vår affärsutveckling", säger Sasja Beslik i pressmeddelandet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST