Fotograf: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Imorgon håller Apple årets event – här är vad vi vet om de nya prylarna

Imorgon visar Apple upp sina senaste kreationer med allt från ny design till förbättrade funktioner.

Imorgon väntas Apple visa upp sina senaste produkter under en konferens på sitt campus i Cupertino, Kalifornien, men detajer kring prylarna har redan avslöjats. En av källorna är enligt Business Insider finansanalytikern Ming-Chi Kuo på TF International Securities.

Laptopen, som ersätter Apples 12-tums Macbook, kommer säljas till ett mer förmånligt pris i förhållande till de föregående modellerna och vara utrustad med en fingeravtryckssensor. Däremot kommer den inte ha kvar sin touch-styrplatta ovanför tangentbordet som introducerades 2016.

Enligt spekulationer från Bloomberg, som tidigare rapporterat om laptopen, kommer den ha en 13-tumsskärm med högre upplösning än Macbook Air-modellerna.

Om det nya tillskottet till Applefamiljen offentliggörs imorgon återstår att se, men enligt Ming-Chi Kuo kommer den lanseras innan årsslutet.

Andra produkter som eventuellt visas upp under presskonferensen imorgon är nya Apple Watch-modeller och nya Iphones.

Enligt Financial Times kommer tre nya Iphones introduceras imorgon. Bland annat en utrustad med större skärm, likt förra årets Iphone X och en billigare version i en rad olika färger med en LCD-skärm som har något lägre upplösning.

När det kommer till Apple Watch menar Ming-Chi Kuo menar att Apple Watch kommer att den kompletteras med EKG, som mäter hjärtats elektriska aktivitet och används i många medicinska sammanhang. Undersidan av klockan kommer också ersättas av ett keramiskt material, till skillnad från den nuvarande modellens komposit.

Apple ska även vara i full fart med att ta fram en ny iPad Pro med ansiktsigänkänning och snabbare laddning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST