Fotograf: Wikimedia

Veckans 2 hetaste köptips för börsen

Affärstidningen hissar två bolag i senaste numret.

Köp aktier i Bahnhof och Distit, men avvakta med Alcadon, Projektengagemang och Eltel samt se upp med preferensaktien i Footway.

Det rekommenderar tidningen Börsveckan i sitt senaste nummer.

Haussen kring fiberutbyggnad har fått sig en rejäl törn, men trots en svår marknad har Bahnhof ändå lyckats hålla tillväxt och lönsamhet på en hygglig nivå i år, anser Börsveckan som rekommenderar köp.

Den nordiska it-distributören Distit har växt ordentligt via förvärv det senaste året, men bruttomarginalen har trendat rakt nedåt.

"Man kan definitivt avvakta ett kvartal eller två för att se om bolaget kan vända den negativa trenden i lönsamhet om man är försiktig men aktiens låga prislapp gör ändå att vi just nu sätter köp på 12 månaders sikt", skriver tidningen.

Angående Distit-avknoppningen Alcadon lutar Börsveckan år att det bästa är att avvakta utvecklingen ett par kvartal och kanske hoppa på tåget vid ett senare skede om tillväxten tar fart igen.

Beträffande teknikkonsulten Projektengagemang, som börsintroducerades i juni, anser tidningen att frågan är om det är läge att ta rygg på Mats Qviberg. Investmentbolaget Öresund köpte aktier när Projektengagemang noterades.

Installationsbolaget Eltel har gjort en rejäl omstöpning av koncernen. Siffrorna pekar åter åt rätt håll, men det räcker inte till köp, enligt Börsveckan.

"Visserligen kan man se ljuset i tunneln och nedsidan begränsas av att den strukturella omvandlingen i huvudsak redan är klar. Men uppsidan ser samtidigt inte tillräckligt stor ut för att rekommendera köp i dagsläget", skriver tidningen.

Gällande skohandlaren Footways preferensaktie noterar Börsveckan att aktien handlas klart högre än inlösenkursen och att ett beslut om inlösen skulle utlösa en kursförlust som överstiger den avkastning man får.

"Se upp för detta!", uppger tidningen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.