Fotograf: OnInnovation/Flickr

Kända blankaren stämmer Elon Musk för Tesla-tweet: ”Skolboksexempel på bedrägeri”

Menar att Musk försökt manipulera Teslas aktiepris.

Andrew Left från Citron Research stämmer Tesla och bolagets vd Elon Musk för att ha brutit mot de federala värdepapperslagarna. Det skriver CNBC.

Enligt stämningen anklagas Musk för att ha manipulerat Teslas aktiekurs genom att utfärda väsentligt falsk och vilseledande information.

Bland annat pekas det på Tesla-chefens tweet från den 7 augusti om att köpa ut elbilstillverkaren från börsen och att finansiering var ”säkrad”. Det var ett uttalande som chockade marknaden och som Musk senare fick backa på.

”Det här framstår som ett skolboksexempel på bedrägeri”, skriver en av Lefts advokater i ett pressmeddelande. ”Vi menar att Musk försökte manipulera priset på Teslas aktie med falska och vilseledande tweets, i ett riktat försök att skada blankare.” 

Andrew Left är en känd blankare som vid flera tillfällen publikt riktat in sig på företag som anses vara övervärderade eller ibland rena bedrägerier.

Läs även: Elon Musk öppnar upp sig om det senaste året: ’Har varit det svåraste och mest smärtsamma i min karriär’


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.