Fotograf: Pexels

Genombrottsorder för småbolaget får aktien att rusa tvåsiffrigt

Underleverantören firar fredag med rusande aktiekurs.

Ivisys, som säljer lösning för kvalitetskontroll inom industrin och som är listat på First North, har fått en order från Trelleborg Sealing Solutions som är del av Trelleborgkoncernen och som är en leverantör av ljudreduceringsprodukter till bilindustrin.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Värdet på ordern är cirka 160.000 euro för inspektionssystemet inklusive robothantering för märkning. Ordern förväntas påverka Ivisys resultaträkning under det tredje kvartalet 2018 och första kvartalet 2019.

"Detta är vår första order från Trelleborg som vi hoppas kommer att vara starten på ett långsiktigt partnerskap. Trelleborg har valt oss för vår systemlösning efter att ha genomgått en grundlig utvärdering av marknaden vilket bekräftar vår position på marknaden när det gäller högpresterande systemlösningar. Även denna order markerar vår starka trend med nya order värda närmare 6,5 miljoner sedan juni", säger bolagets vd Mikael Sjöholm enligt pressmeddelandet.

Ivisys omsatte 3,7 miljoner kronor under det första halvåret, med ett rörelseresultat på -2,4 miljoner.

Aktien lyfter 16 procent i den inledande fredagshandeln.

Följ Ivisys aktie i realtid här på VA Finans.

Läs även: Tipset: Fyndläge i en av börsens främsta högutdelare


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST